Hazelnootpasta

Ook aan de ontbijttafel mag een lekkere traktatie niet ontbreken. Of het nu is voor jezelf of je kinderen, iedereen smult van deze overheerlijke hazelnootpasta!

Ingrediënten voor

6 personen
100 g Hazelnoten
150 g Suiker
40 g Boter
10 g cacaopoeder
1 Ei
3 cl warm water
3 g Fleur de sel
bereiding
  1. Begin met het roosteren van de hazelnoten. Leg de noten op een bakplaat en doe ze zo’n 15 min in de oven op 160°C. Laat afkoelen en doe ze vervolgens in een propere keukenhanddoek. Door de noten over elkaar te wrijven in de handdoek komen de velletjes vanzelf los.
  2. Doe nu de suiker in een kleine kookpot en verwarm op een halfhoog vuur. Laat dit karameliseren (hoe donkerder de karamel, hoe bitterder de smaak van je hazelnootpasta). Voeg wanneer de karamel klaar is de hazelnoten toe, roer kort door elkaar en giet het geheel uit over wat bakpapier. Laat afkoelen.
  3. Wanneer het hazelnoot-karamelmengsel is afgekoeld en hard is, doe je het in de blender. Mix tot je een gladde praliné bekomt. Voeg het ei en de cacao toe en blend opnieuw tot alles goed gemengd is.
  4. Voeg ten slotte het warme water en het zout toe en roer opnieuw alles door elkaar.

 

TIP VAN DE REDACTIE

Doe de pasta in een propere pot. Je kan de hazelnootpasta zo’n twee à drie weken in de koelkast bewaren, maar de kans is groot dat hij binnen enkele dagen al op is.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!