Japanse mochi

Mochi is een zoet en kleverig rijstcakeje uit Japan. Hoewel de lekkernij vooral tijdens het nieuwjaarsfeest gegeten wordt, is mochi het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. Ze bestaan in verschillende kleuren en smaken. Heb jij ook zin gekregen in deze Japanse zoetigheid? 

Ingrediënten voor

4 personen
450 g Kleverige rijstmeel
3 kopjes Suiker
1 blik kokosmelk
1 blik Gezoete kokosmelk
2 kopjes Water
Voedingskleurstof
maïzena
kokosrasp
Zonnebloemolie
bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de rijstmeel. Door het zeven wordt je lekkernij net iets luchtiger en aangenamer om te eten. 

2. Doe de kopjes suiker bij de gezeefde rijstmeel. Giet er de blikken kokosmelk bij en voeg ook de kopjes water toe. 

3. Voeg voedingskleurstof toe aan het mengsel. Wij hebben gekozen voor passievrucht, wat zorgt voor een oranje kleur. Roer goed met een garde. 

4. Bekleed een bakvorm met zilverfolie en vet deze goed in met olie. Doe het mengsel in de bakvorm en leg er een laagje zilverfolie over. Zet ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. 

5. Haal de mochi uit de oven en laat afkoelen met de folie. Als de mochi afgekoeld is, haal je hem uit de folie en snij je de korstjes eraf. 

6. Bepoeder een snijplank met maÏzena en leg de mochi er langs beide kanten in. Dit zorgt ervoor dat de mochi minder kleeft. Verdeel de mochi daarna in balletjes. Rol de balletjes door kokosrasp om af te werken. 

TIP VAN DE REDACTIE

Is dit receptje gelukt? Probeer dan een mochi met een vulling aan de binnenkant. 

delen