Kalfsvlees met pastinaak-aardappelcrème en champignons

Stephanie Bex van de foodblog Koken op hakken tovert kalfsvlees met pastinaak-aardappelcrème en champignons op tafel. “Ik kook graag met kalfsvlees omdat het enorm veelzijdig in gebruik is. De dunne lende is een super smaakvol stuk van het kalf en serveer ik met puree en gebakken groentjes. Heerlijk! Ook kalfsstoofvlees gebruik ik graag om blanket van te maken, een waar feestmaal!”

Ingrediënten voor

4 personen
300 g Pastinaak
300 g Aardappelen
150 g boschampignons
5 takjes Verse tijm
400 g kalfs dunne lende
klontje Boter
peper en zout
bereiding
  1. Schil de pastinaken en de aardappelen. Snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Smelt een flinke klont boter in een pannetje en bak de er champignons kort in aan. Rits er de takjes tijm boven en kruid met peper en zout.
  2. Smelt in een andere pan opnieuw een klontje boter en bak er het kalfsvlees in aan (1 min op hoog vuur en 4 min op middelmatig vuur, tot het vlees mooi rosé gebakken is). Giet de blokjes pastinaak en aardappel af en doe ze in de blender. Mix tot een gladde crème en kruid met peper en zout.
  3. Snijd het vlees in plakjes. Lepel wat van de pastinaak-aardappelcrème op een bord, leg er enkele plakjes kalfsvlees bovenop en schik er een paar champignons bij. Werk het bord af met een beetje boter van bij de champignons en wat extra verse tijm.
TIP VAN DE REDACTIE

Zorg ervoor dat je kalfsvlees mooi rosé blijft!

delen