Kippendij met spinazie in romige champignonsaus

In de winter grijpen we graag naar comfort food. En wat schreeuwt er meer comfort dan kip in een romige saus? Dit gerecht is ideaal voor je doordeweekse diner. Sappig én mals! 

Ingrediënten

4personen

Kippendij met spinazie in romige champignonsaus

Bereiding

Kippendij met spinazie in romige champignonsaus

Voor de kip en champignons

  1. Voeg wat olijfolie toe in een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de kip toe en bak voor ongeveer 5 min aan elke kant bruin.
  2. Kruid de kip met zout en peper. Schep het op een bord en voeg vervolgens champignons (in plakjes gesneden) in de pan. Kruid met zout. Na ongeveer 5 min zouden je paddenstoelen er mooi vochtig en donker moeten uitzien. Leg ze bij de kip.

Saus

  1. Om de saus te maken voeg je boter toe in de pan, laat deze smelten en kook ook de knoflook erin tot het lichtbruin is. Voeg 1 el bloem toe (laat de bloem weg als je wilt dat de saus wat vloeibaarder is).
  2. Voeg langzaam kippenbouillon, room en Parmezaanse kaas toe. De ingrediënten zullen zich snel binden. Zout naar smaak.

Spinazie

  1. Voeg spinazie toe aan de saus en laat deze slinken. 
  2. Voeg alles bij elkaar. Doe de kip en champignons weer in de pan en meng het geheel goed. Serveer warm en garneer eventueel met wat peterselie.

Serveer het zo, met pasta of rijst.

mals sappig comfort food kippendij klassieker spinazie recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties