Kombucha

Kombucha is een verfrissend drankje met een zoetzure smaak dat ontstaat door fermentatie van gezoete thee. Tegenwoordig vind je kombucha terug in elke voedingswinkel, maar wist je dat je het drankje ook zelf kunt maken? Gewoon, thuis in jouw eigen keuken! Kombucha, een gefermenteerde drank op basis van thee, is de laatste jaren enorm populair geworden. Het is niet helemaal zeker vanwaar de drank komt, maar de eerste sporen van kombucha vinden we terug bij culturen uit Tibet of Mongolië. Daar waren ze zich reeds bewust van de geneeskundige krachten van kombucha. De gezondheidsvoordelen van kombucha Kombucha is niet enkel lekker, maar bovendien ook heel gezond. Enkele gezondheidsvoordelen op een rijtje: De aanwezigheid van zuren en enzymen ondersteunen en verbeteren je spijsvertering. Een goede darmgezondheid geeft je immuunsysteem een ferme boost. Gezonde darmen betekent dus een betere gezondheid! Kombucha heeft antibiotische eigenschappen. Het aanwezige usninezuur zorgt voor een antibacteriële werking.

Ingrediënten

5personen

Kombucha

Bereiding

Kombucha

Video: hoe maak ik kombucha

https://www.youtube.com/watch?v=D3Axb37lMWI

thee kombucha fermentatie DIY recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties