Korean Fried Chicken Wings

Eén van de Koreaanse specialiteiten is de heerlijk knapperige gebakken kip ofwel de Korean Fried Chicken Wings. Het wordt geserveerd met een heerlijk zoete saus. Het kan perfect dienen als hapje vooraf of serveer ze met rijst. Het geheim van dit gerecht zit hem in de dubbele baktechniek, enkel zo krijg je ze perfect knapperig.   

Ingrediënten voor

4 personen
5 gedroogde rode chilipepers
2 el Bruine suiker
1 tl Honing
1 el Sojasaus
1 el Sesamolie
1 el Rijstazijn
2 el Ketchup
1/4 c Gochujang
3 teentjes knoflook
Olijfolie
3 el Boter
1/2 c maïzena
el Gember
2 pond Kippenvleugels
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl Bakpoeder
1/2 tl peper
snufje Zout
bereiding
  1. Meng in een kom het zout, peper, bakpoeder en knoflookpoeder. Neem je stukjes kip en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf de stukjes in met geraspte gember en wrijf daarna het zout -en knoflookmengsel erdoor. 
  2. Verhit je olijfolie tot 275°C, dit is een laag vuur en is de eerste van een dubbele frituur. Gooi in een grot ekom de vleugels in maïzena en voeg ze toe aan de hete olie. Als u geen maïszetmeel heeft, kunt u aardappelzetmeel gebruiken. 
  3. Laat ze zachtjes bakken en weersta de neigingen om ze te verplaatsen. Draai ze om als ze goudbruin zijn en bak de andere kant, ongeveer 15 min in totaal. Als u alleen stukken kip zonder been gebruikt, zoals kipfilets, mag u de baktijd verkorten. Als u kippendijen of kippenvleugels gebruikt, houd u dan aan een langere frituurtijd. 
  4. Verwijder ze voorzichtig en leg ze op keukenpapier om uit te lekken en een paar minuten te laten rusten. Het is mogelijk om de eerste bakbeurt in een heteluchtfriteuse uit te voeren, maar niet de tweede bakbeurt. 
  5. Gebruik voor de tweede bak verse olie. Breng het naar 400 °C. Bak de kip in de hete olie voor ongeveer 8 min. Verwijder en zet apart. 
  6. Voeg in een grote pan de boter, gedroogde chili, gember en knoflook toe en kook op laag vuur. Voeg gochujang, ketchup, azijn en de sojasaus toe en verhoog voorzichtig het vuur zodat het licht begint te borrelen. Voeg dan de honing en bruine suiker toe en roer goed. De saus moet lekker dik zijn, zoals een stroop.
  7. Schep de saus over de stukjes kip in een grote kom en roer voorzichtig om zodat ze allemaal rijkelijk bedekt zijn met de saus. Garneer met geplette pinda's, sesamzaadjes en gehakte bosui. 

 

delen