Lamsgehaktballetjes met tzatziki, koolsla en pitabrood

Vandaag bereidt njam!-chef Dominique Persoone pitabroodjes met lamsgehaktballetjes, zelfgemaakte tzatziki en een frisse koolsalade erbij. Bron: njam!

Ingrediënten voor

4 personen
5 stuks Wortelen
Olijfolie
4 Pitabroodjes
3 teentjes knoflook
500 ml Griekse yoghurt
1 Komkommer
peper en zout
1/2 tl Sesamolie
100 ml Honing
200 ml Witte wijnazijn
600 g Lamsgehakt
1 Kleine witte kool
2 el kikkererwten
2 Eieren
2 Sjalotten
1 tl harissa
0,25 bot Peterselie
0,25 bot Koriander
3 teentjes Look
bereiding
  1. Meng alle ingrediënten voor de lamsgehaktballetjes in een grote kom tot een homogene massa. Rol van het gehakt kleine soepballetjes. Kook ze kort gaar in gezouten water en bak ze daarna goudbruin in een scheutje olijfolie.
  2. Snijd de witte kool in zeer fijne reepjes en rasp de wortelen fijn. Meng in een kom de witte wijnazijn met de honing, sesamolie, peper en zout. Laat hierin de groentjes marineren.

Maak de tzatziki:

  1. Ontpit de komkommer en rasp hem fijn. Doe de pulp in een zeef en bestrooi met zout. Zet even aan de kant zodat het teveel aan vocht kan vrijkomen. Spoel de pulp vervolgens af en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Meng nu de uitgelekte komkommerpulp met de Griekse yoghurt, geperste look, peper en zout.
  2. Vul de pitabroodjes met de koolsla en enkele gehaktballetjes. Serveer met de tzatziki.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!