Ossobuco

Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker die z'n oorsprong heeft in Milaan. De basis van dit gerecht zijn kalfsschenkels. Neem er zeker je tijd voor, want dit is slow cooking pur sang. Ideaal voor een herfstige zondag! 

Ingrediënten voor

4 personen
4 kalfsschenkels
3 el Bloem
100 g Boter
peper en zout
2 el Olijfolie
8 rode uien
8 Sjalot
1 Venkel
600 ml Kalfsfond
400 ml Witte wijn
4 Laurierblaadjes
4 blaadjes Madagaskar Ravensare
1/8 gekonfijte citroen
bereiding
  1. Bloem de schenkels en kleur ze in de pan in olie en boter en kruid met zout en zwarte peper. Snijd de helft van de rode uien en sjalotten grof en hou de andere helft op hun geheel. 
  2. Stoof de gehakte uien aan in boter tot ze glazig zijn. Snijd ¾ van de venkel in grote stukken en voeg deze aan de uien toe. Voeg kalfsfond en witte wijn toe.  
  3. Voeg vlees toe en daarna rest van de hele rode uien en sjalotten, venkel, kruiden en citroen.  Laat op vuur tot kookpunt komen en plaats dan met deksel in een oven op 180°C gedurende 45 min. 
  4. Draai oven uit en laat nog twee uur doorgaren in de oven. Laat daarna afkoelen. Warm daags daarna op en kruid met peper en zout. 
  5. Serveer een schenkel per persoon met een hele sjalot, hele rode ui en groot stuk venkel
delen