Ovenschotel met aardappel, witte kool en gehakt

Pure comfortfood, ideaal voor een koude winteravond. Een warme ovenschotel met witte kool en gehakt. 

Ingrediënten

4personen

Ovenschotel met aardappel, witte kool en gehakt

Bereiding

Ovenschotel met aardappel, witte kool en gehakt

  1. Bak het gehakt op matig vuur en laat uitlekken in een zeef. Kook de geschilde aardappelen gezouten water. Giet af en pureer. Voeg 40 g boter en 1,5 dl melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Snijd de kool in fijne reepjes en kook gaar in gezouten water. Giet de kool af en spoel onder koud water.
  3. Smelt 80 g boter in een pannetje en voeg geleidelijk 80 g bloem toe. Laat kort drogen op een matig vuur, voeg de overige 3 dl melk toe en laat enkele minuten doorkoken.
  4. Voeg 60 g kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe het gehakt in een ovenschotel, leg de kool erover, daarna de puree en overgiet met de kaassaus. Strooi er de rest van de kaas en het broodkruim over. Laat gedurende 20 à 30 min bruinen in een voorverwarmde oven van 180°C.
comfort food witte kool ovenschotel recept gehakt

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties