Een recept van Meraki Louise Ovenschotel met balletjes in broccolisaus en pastinaakpuree

Met dit gerecht scoor je altijd. Een heerlijke ovenschotel met balletjes in broccolisaus en pastinaakpuree.

Ingrediënten

4personen

Ovenschotel met balletjes in broccolisaus en pastinaakpuree

Bereiding

Ovenschotel met balletjes in broccolisaus en pastinaakpuree

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem en bereid eerst de ingrediënten zoals hierboven aangegeven.
  2. Voor de pastinaakpuree: Verhit olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg de pastinaak en tijm toe en stoof aan. Voeg regelmatig een klein scheutje water toe tot de pastinaak net onder staat (om hem gaar te stoven). Pureer de pastinaak (na ongeveer 15 min.) en kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  3. Voor de broccolisaus: kook/stoom de roosjes + stam van de broccoli gaar en bewaar het kook- of stoomvocht. Mix de broccoli + stam in een keukenmachine of blender met de pecorino, verse munt en het teentje knoflook. Kruid af met peper en zout. Voeg (nu tijdens het mixen) geleidelijk aan wat kook- of stoomvocht toe, naargelang de consistentie die je zelf wenst voor de saus. Je kan het vocht ook vervangen door groentebouillon of (plantaardige) room.
  4. Voor de gehaktballetjes: Meng het gehakt met de knoflook, sjalot en peterselie. Kruid af met peper en zout. Rol balletjes en kleur ze bruin in olijfolie. Ze garen straks verder in de oven.
  5. Schik de gehaktballetjes in een ovenschaal, overgiet met de saus en schep er als laatste laag de pastinaakpuree over. Bestrooi de schotel met gruyèrekaas en plaats ongeveer 25 min in de oven. Zet op het einde de grillstand nog even aan.
pastinaakpuree balletjes in broccolisaus ovenschotel recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties

2023-11-09 22:58:28 Lekker veerlebruggeman