Overnight Oats Jar: havermout met amandelmelk

Naast koken kun je havermout ook laten weken. Met andere woorden: als je het ’s avonds met voldoende vloeistof in de koelkast zet, eet je het ’s ochtends zo op. Vandaag bereiden we overnight oats met amandelmelk van foodblogger Masha's Jars.

Ingrediënten voor

1 personen
100 g Havermout
150 ml Amandelmelk
1 tl Ahornsiroop
1/2 tl Kaneel
snuifje Zout
1 handvol Diepgevroren bessen
3 stuks frambozen
1 el Granola
bereiding

Deze jar maak je de avond ervoor. Neem een drinkglas waar ongeveer 200 ml in past en vul het voor 3/4 met havermout. Doe de havermout in een kommetje en gebruik het glas nog eens om evenveel amandelmelk af te meten.

Giet de amandelmelk bij de havermout en roer tot er een waterig papje ontstaat. Als de pap te stevig en droog is, voeg je meer amandelmelk toe.

Voeg ½ tl kaneel toe, een snufje zout en 1 tl maple syrup. Meer kan ook om het zoeter te maken. Roer nog eens goed.

Doe wat diepvriesbessen in een kommetje en laat even opwarmen in de microgolf zodat de bessen sap loslaten. Eens warm, leg je ze op de bodem van een jar, samen met het vocht dat eruit kwam.

Leg daarop het havermoutmengsel zonder het op te warmen of te koken. ’s Nachts zullen de havermoutvlokken het vocht opnemen en een steviger papje vormen.

Vervolgens kan je een eetlepel granola op de havermout strooien en afwerken met verse frambozen. Ga je de jar meenemen? Zorg dan dat je binnen de boord werkt, zodat de jar nog dicht kan.

Zet de jar in de koelkast en laat een nachtje staan om de volgende morgen te kunnen smullen!

delen