Panna cotta van walnoten, karamel en espresso

Panna cotta is een traditioneel Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Vandaag voegen wij er walnoten en espressokoffie toe. Een ideale keuze als je eens wil uitpakken met een opvallend dessert.

Ingrediënten voor

4 personen
100 g walnoten
180 g Griessuiker
3 dl Volle melk
5 dl Room
1 kop espressokoffie
2 gelatineblaadjes
bereiding

1. Laat de suiker karamelliseren in een pan met een anti-kleeflaag, voeg de walnoten toe en roer alles om tot de noten volledig bedekt zijn met karamel. Laat de noten op een lichtjes ingeoliede schaal glijden om ze te laten afkoelen. Houd 8 mooie gekaramelliseerde walnoten apart als garnituur en hak de rest grof.

2. Warm de melk en de room op met de espressokoffie en de gehakte walnoten en laat dit 10 min zachtjes trekken. Mix alles grondig in een blender of met behulp van een staafmixer en zeef de room.

3. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water, pers ze stevig uit en los ze op in de warme room. Verdeel de walnotenroom over 4 dessertglazen of kommetjes en laat die enkele uren opstijven in de koelkast.

4. Neem de panna cotta’s een 10-tal min voor het serveren uit de koelkast en werk af met enkele gekaramelliseerde walnoten.

delen