Penne alla vodka met chorizo

Dit recept voor pasta alla vodka is goud waard. Wij werden er niet alleen verliefd op omdat het zo eenvoudig en snel is, maar ook omdat je het kunt maken met weinig ingrediënten. Heerlijk!

Ingrediënten voor

4 personen
500 g Penne
1 Ui
4 teentjes knoflook
50 ml wodka
175 ml Kookroom
125 g Parmezaanse kaas
140 g Tomatenpuree
150 g chorizo
peper en zout
stengel Bosui
bereiding
  1. Zet een pan water op voor de pasta en breng met flink wat zout aan de kook. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en de knoflook ongeveer 5 min. Let op de knoflook en ui moet niet kleuren, alleen langzaam garen. Voeg vervolgens de chorizo en alle tomatenpuree toe en bak dit nog eens 5 min mee, totdat het mengsel een diepe donkerrode kleur heeft.
  2. Giet de vodka erbij en zet het vuur laag. Voeg ondertussen de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe de kookroom in een bakje en schep daar een grote lepel van het kokende pastawater aan toe. Op deze manier laat je de room al wennen aan de hitte en schift de saus niet. Giet de room heel langzaam bij het tomaten-vodka mengsel en roer door.
  4. Schep nu de pasta met een schuimspaan uit het kokende water in de saus. Mocht de saus te droog worden voeg dan nog wat pasta water toe. Tenslotte roer je de Parmezaanse kaas door het geheel en garneer je het met de bosui.
delen