Penne met kip, butternut en spinazie 

Een heerlijk eenpansgerechtje met pompoen en kip. Italië op je bord!

Ingrediënten voor

4 personen
2 el Olijfolie
1/2 Ui
4 teentjes knoflook
1,5 l Kippenbouillon
350 g Penne
500 g Flespompoen
350 g gekookte kip
500 g Spinazie
250 g Parmezaanse kaas
peper en zout
bereiding
  1. Verhit de olie in een grote, diepe braadpan. Voeg ui, look, zout en peper toe. Roer 30 sec op een matig vuurtje voor je de bouillon toevoegt en aan de kook brengt (deksel op de pot). Voeg onmiddellijk de pasta toe en laat op een laag vuurtje zo'n 8 min pruttelen. Roer af en toe om.
  2. Voeg de butternutpompoen toe en laat nog 6 min verder koken (of tot wanneer de pasta en de pompoen gaar zijn)
  3. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe. Roer tot de spinazie gaar is en voeg peper en zout en Parmezaanse kaas toe
  4. Smakelijk!
delen