Pikante bloemkool wings met dipsaus van cashewnoten

De klassieke kippenvleugels kent iedereen en die vallen meestal in de smaak. Deze veganistische variant met bloemkool moet daarentegen zeker niet onderdoen. Cauliflower wings klinken misschien iets minder sexy dan chicken wings, maar ze smaken minstens even subliem. Het krokante deegjasje, de pikante toets en de cashewdip maken het plantaardige hapje helemaal af.

Ingrediënten voor

6 personen
Bloemkool
2 blikjes Tomatenpuree
1 stengel Lente-ui
teentje knoflook
Water
Paprikapoeder
Bloem
peper en zout
150 g cashewnoten
Olijfolie
Limoen
bereiding
Bloemkoolnuggets
  1. Verwarm je oven voor op 220°C.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Maak vervolgens een mengsel van 200ml water, de bloem, peper, zout en paprikapoeder op basis van eigen voorkeur. Klop het beslag glad tot één geheel en haal daarna alle bloemkoolroosjes door het beslag. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Schuif gedurende 10 tot 12 min in de oven, tot de bloemkool goudbruin ziet.
  3. Haal de bloemkool uit de oven en laat even afkoelen. Meng ondertussen tomatenpuree met een teentje fijngehakte knoflook, extra paprikapoeder en een paar eetlepels water. Bedek de krokant gebakken bloemkoolroosjes in dit nieuwe beslag en leg ze opnieuw op een met bakpapier bedekte bakplaat. Schuif tot slot opnieuw in de oven gedurende 5 à 7 min. Prik met een vork in de bloemkool om te controleren of de nuggets zeker goed gaar zijn. Garneer met lente-ui.
Cashewdip
  1. Kook de cashewnoten gedurende 5 tot 7 min in warm water tot ze goed week zijn geworden. Pureer ze samen met de knoflook, 2 el extra vierge olijfolie, het limoensap, zout en peper tot een mooie, gladde dip.
delen