Pittige pasta met scampi en tomatenroomsaus

Geen inspiratie vandaag? Wat dacht je van een heerlijke pasta met scampi's? Eenvoudig en o zo lekker! Bovendien moet je niet te lang in de keuken staan. Met een zak scampi, tomatenpuree, een pak pasta en chilikruiden tover je in een mum van tijd een heerlijke pasta op tafel.  

Ingrediënten

4personen

Pittige pasta met scampi en tomatenroomsaus

Bereiding

Pittige pasta met scampi en tomatenroomsaus 20 m

Pel de scampi en verwijder de darmkanalen. Het darmkanaal herken je aan het zwarte lijntje boven en onder de scampi. Het heeft een korrelige smaak en is niet lekker in je gerecht.

Kook de pasta al dente. Dat doe je door ze twee minuten minder lang te koken dan je op de verpakking ziet. De pasta zal toegevoegd worden aan de saus en anders wordt hij gaar en niet lekker. 

Laat de boter pruttelen en bak de scampi van zodra de boter goudbruin ziet. Pas op, een scampi bakken gaat zeer snel. Kruid met peper, zout en chilivlokken en draai om na ongeveer 1 min. 

Blus de scampi met een beetje water. Door ze te blussen, komt de échte scampismaak goed tot zijn recht.Voeg er vervolgens de tomatenpuree en de room aan toe. Kruid naar smaak.

Giet de pasta af en voeg meteen toe aan de saus zodat hij niet onder water gespoeld moet worden. Kruid het geheel af met peper, zout en chilivlokken. 

Werk af met koriander en dresseer.

 

scampi Italiaans pasta visgerecht vis

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties