Pompoentaart met appelboter

Deze kruidige en zoete taart past perfect bij je zondagse kopje koffie.

Ingrediënten voor

6 personen
240 g appelboter
240 g pompoen
120 g Bruine suiker
snufje Zout
3/4 tl Kaneel
3/4 tl Nootmuskaat
1 tl Gember
3 Eieren
120 ml koffiemelk
1 eiwit
1 ongebakken taartvorm
ml slagroom
bereiding
  1. Plaats het ovenrooster op de laagste positie. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de appelboter (appelmoes met specerijen), de pompoen, de bruine suiker, het zout en de kruiden in een kom. Klop de eieren erdoor. Voeg geleidelijk de melk toe en mix alles goed met een elektrische mixer.
  2. Bestrijk de taartvorm met een dun laagje eiwit en gooi het resterende eiwit weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de korst. Giet het mengsel met de pompoen en appelboter in de taartvorm; bak 15 min en verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Bak de taart nog 35 min verder tot het midden licht gepoft is en een beetje beweegt wanneer je op de taartvorm tikt.
  3. Laat de taart afkoelen op het rooster. Serveer met slagroom en (optioneel) een snuifje kaneel.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!