Raffaello kokosijs

Wie houdt er nu niet van kokos? Dit Raffaello-dessert is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens simpel om te maken. Hét perfecte toetje om je gezin mee te verrassen.

Ingrediënten

6personen

Raffaello kokosijs

Bereiding

Raffaello kokosijs

  1. Los de maizena op in 50 ml volle kokosmelk en laat het geheel rusten.
  2. Meng in een kleine steelpan op middelhoog vuur de overgebleven kokosmelk, kokosroom, suiker en een snufje zout. Breng bijna aan de kook, voeg vervolgens ook de maizena-melk toe en laat doorkoken tot het mengsel dik aanvoelt.
  3. Haal het geheel van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet een nacht in de koelkast.
  4. Zorg dat je ingrediënten voldoende koud zijn vooraleer je ze in de ijsmachine doet.
  5. Volg vervolgens de instructies van de fabrikant en voeg fijne kokosvlokken, gehakte amandelen met schil en de Raffaello-snoepjes toe tijdens de laatste paar minuten van het karnen.
kokosijs raffaello vegan ijs dessert recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties