Rauwkost op de BBQ met cocktailsaus en Elixir d’Anvers

Groentechef Seppe Nobels van Graanmarkt 13 demonstreert zijn BBQ-skills met verve. Geniet van dit recept voor rauwkost met cocktailsaus en Elixir d'Anvers.

Ingrediënten

4personen

Rauwkost op de BBQ met cocktailsaus en Elixir d’Anvers

Bereiding

Rauwkost op de BBQ met cocktailsaus en Elixir d’Anvers

  • Voor de rauwkost
    • 100 g kerstomaatjes
    • 1 selder
    • 100 g jonge wortelen
    • 1 bloemkool
    • 3 jonge venkels
    • Peper en zout
  • Voor de cocktailsaus
    • 3 eidooiers
    • 30 g mosterd
    • 2 wittewijnazijn
    • 2 compote van verse tomaat
    • 2 sojaolie
    • ½ citroen
    • Elixir d’Anvers
  • Voor de olie
    • 2 zonnebloemolie
    • 1 rijpe tomaat
    • 1 chilipeper
  1. Meng de eidooiers, mosterd, azijn en tomatencompote en klop met de sojaolie luchtig op tot mayonaise. Voeg het citroensap en de Elixir d’Anvers toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Mix de tomaat, de olie en het chilipepertje (zonder de pitten) in de blender.
  3. Was alle groenten. Verdeel de blomkool in roosjes, de venkel en selder in stengels en de wortels in vier. Gril kort op de barbecue.
  4. Dresseer en gebruik hiervoor zoveel mogelijk kruiden uit de eigen tuin. Werk af met de cocktailsaus en de tomatenolie.
cocktailsaus rauwkost Elixir d'Anvers Seppe Nobels bijgerecht side dish bbq salade voorgerecht

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties