Ribbetjes Koreaanse stijl met pittige mangosalade

De varkensribbetjes met een Aziatische toets geven een verrijking van smaak.

Ingrediënten

4personen

Ribbetjes Koreaanse stijl met pittige mangosalade

Bereiding

Ribbetjes Koreaanse stijl met pittige mangosalade

  1. Strooi de bruine suiker over de varkensribbetjes en wrijf het er goed in. Laat 10 minuten rusten.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade. Doe de ribbetjes in een plastic zak en giet er de marinade bij. Sluit goed af en laat minstens 5 uur marineren in de frigo.
  3. Snij de chilipeper fijn en laat de zaadjes zitten voor extra pit. Hak ook het citroengras fijn. Breng nu alle ingrediënten voor de dressing samen en meng er de mango onder. Werk af met fijngesneden rode ui en koriander.
  4. Leg de ribbetjes op een ovenplaat en bak ze 20 minuten aan 200°. Laat daarna nog 5 minuten karamelliseren onder de gril. Werk de ribbetjes af met de lente-ui en serveer met de mangosalade.

 

Tips & tricks

Laat de rest van de marinade inkoken tot een dikke saus. Passeer door een zeef en werk af met het sap van een halve limoen tot een perfecte dipsaus.

pittig ribbetjes varkensribbetjes Aziatisch Asian salade mango

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties