Romige champignonsoep met tijm en kokosmelk

Als de dagen korten, hebben we vaker zin in iets warm en lekkers. Een snel te bereiden maaltijd, zoals deze soep. Champignons en look zijn een perfect koppel. Doe nog wat tijm bij en je krijgt een triootje made in heaven. 

Ingrediënten voor

4 personen
1 Ui
2 teentjes knoflook
2 el Kokosolie
600 g castagnechampignon
30 ml Witte wijn
2 l Groentebouillon
700 ml Water
350 ml kokosmelk
5 takjes Verse tijm
peper en zout
mespuntje knoflookpoeder
bereiding
  1. Spoel de champignons af met keukenpapier of maak ze proper met een champignonborsteltje. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Doe een scheutje olie in de pan en bak beiden goudbruin. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze toe. Voeg daarna de champignons toe en bak ze 5 min mee. Schenk de wijn erbij en laat 3 min koken.
  3. Voeg het water en bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min en roer er af en toe door. Zet de soep op een laag vuur en schenk de kokosmelk erbij.
  4. Laat de soep nog even op het vuur staan. Breng de soep op smaak met zout, peper en knoflookpoeder.
delen