Salade met visconserven op Spaanse wijze

Vandaag bereiden we ensalada marinera of salade met visconserven op Spaanse wijze van foodblogger Didi Van Haren.

Ingrediënten voor

2 personen
100-150 g diverse slasoorten
3 coeur de boeuf tomaten
1 Ui
1 blik sardines
1 blik tonijn op olie
1 handvol Olijven
1-2 hardgekookte eieren
Olijfolie
Sherryazijn
Azijn
bereiding

1. Was en droog de verschillende slasoorten en scheur ze in stukken. Snijd de tomaten in mooie plakken en leg op een mooie presenteerschaal. Verdeel de sla erover.

2. Laat de sardientjes en tonijn goed uitlekken, verwijder voorzichtig de ruggengraat van de sardientjes en voeg tonijn en sardientjes aan je salade toe. Snijd de ui in ringen en verdeel de ringen over de salade.

3. Garneer de salade verder met de olijven en de eieren en geef er een goede draai versgemalen zwarte peper over. Maal er eventueel wat gerookte paprika-escamas (vlokken) over als je die hebt. Die kan je vervangen door wat chilivlokken als je van wat pit houdt.

4. Normaal wordt bij deze salade gewoon een fles olijfolie en azijn op tafel gezet, waarmee je naar eigen zin je salade op smaak kunt brengen. Mocht je daar geen zin in hebben maak dan als volgt de vinaigrette: reken je 1 el azijn op 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en een beetje zout en besprenkel daar je eigen salade mee.

5. Verdere suggesties om aan de salade toe te voegen: kikkererwten, linzen, grote witte bonen, artisjokharten, kappertjes, maïs, doperwten, haricots verts. En het staat je natuurlijk vrij andere visconserven te gebruiken.

delen