Salade Secreto 07

De gedroogde ham in dit recept is géén secreto op vlak van kwaliteit!

Ingrediënten voor

4 personen
enkele sneetjes Gedroogde kwaliteitsham
1 Rode ajuin
65 g Framboosazijn
40 g Suikerwater
150 g Gemengde sla
Olijfolie
Chardonnay-azijn
2 Tomaten
bereiding
  1. Emondeer de tomaten en snij het vruchtvlees in brunoise. Breng op smaak met peper en zout en beschikbare tuinkruiden.
  2. Breng de framboosazijn en suikerwater samen aan de kook en giet uit over de ajuin. Plaats in de koelkast.
  3. Meng de gemixte sla met olijfolie en chardonnay-azijn.
  4. Dresseer.
TIP VAN DE REDACTIE

Voor deze eenvoudige salade gebruikt Wout Bru een heel edele 'ham', Secreto 07, een creatie van topslager Luc De Laet, op basis van dry-aged rubia galega-rundvlees. Wellicht enkel verkrijgbaar in The Butcher's Store. Vervang het eventueel door een andere kwaliteitsham.

delen