Salade van watermeloen, groene appel en limoen

Deze salade is heerlijk op zich – hij straalt zomer en gezondheid uit en is absoluut verrukkelijk – maar het is ook heerlijk om er wat geroosterde zoute pinda’s, pistache- of cashewnoten aan toe te voegen. De salade kan geserveerd worden als bijgerecht voor 6 personen en als hoofdgerecht voor 3 personen. 

Ingrediënten

6personen

Salade van watermeloen, groene appel en limoen

Bereiding

Salade van watermeloen, groene appel en limoen

1. Maak de salade pas klaar vlak voor u hem opdient, anders wordt hij zompig. Vermeng in een grote kom de watermeloen, appels, 2 tl limoenrasp, 3 el limoensap, de olijfolie en het citroengras met driekwart van de kruiden en driekwart theelepel zeezout.

2. Gebruik uw handen als zeef en schep de salade op een platte schaal. Er zit nog heel wat vocht in de kom dat u niet nodig hebt. Bestrooi de salade met de overgebleven kruiden, het mosterdzaad en ¼ theelepel zeezout en dien hem op.

appel watermeloen limoen Ottolenghi salade

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties