Spaghetti carbonara

Gordon Ramsay is een van 's werelds beste chefs, maar naast zijn gastronomische keuken maakt hij ook graag snelle, toegankelijke maaltijden. En goed nieuws! Hij deelt ze ook graag met zijn trouwe fans. Vandaag gaan we aan de slag met een recept voor de superromige spaghetti carbonara.

Ingrediënten voor

2 personen
4 plakken Spek
2 Champignons
2 teentjes knoflook
4 el doperwten
3 el Room
2 Eidooiers
1 Chilipeper
1 handvol Gehakte peterselie
250 g Spaghetti
Parmezaanse kaas
peper en zout
bereiding

1. Zet een ruime pan met kokend water op het vuur en voeg flink wat zout toe.

2. Zet een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe de spaghetti in het kokende water. Snij het spek in stukjes. Doe het spek in de koekenpan en bak terwijl je het uit elkaar brengt. Maal er zwarte peper over.

3. Snij de knoflook en voeg bij het spek. Snij ook de champignons in plakken en voeg bij het spek. Voeg peper en zout toe. Snij de peper en voeg ook toe in de koekenpan.

4. Rasp kaas in de kom bij de eierdooiers en voeg de room toe. Meng goed en roer er ook een lepel van het pasta-kookwater door.

5. Voeg de doperwten toe in de koekenpan en roer goed. Voeg tien lepels kookwater toe aan de koekenpan en meng goed door. Giet de spaghetti al dente af, doe de pasta in de koekenpan.

6. Zet vuur laag en doe het eiermengsel in de koekenpan. Roer kort tot alle pasta bedekt is. Voeg peterselie toe, serveer op een groot bord en schaaf er Parmezaanse kaas over.

delen