Tartaar van krab met avocado, rammenas en platte kaas

Krab en avocado, een combinatie die klinkt als muziek in de oren. En dat bewijst sterrenchef Filip Claeys opnieuw met dit heerlijke gerecht van tartaar van krab met avocado, rammenas en platte kaas. 

Ingrediënten voor

4 personen
2 Krabben
1 Ui
1 Wortel
1 Avocado
50 g Spinazie
1 Citroen
200 g Platte kaas
1 stuk Rammenas
laurier
tijm
peper
snuifje Zout
Olijfolie
bereiding
  1. Zet een kookpot met water op het vuur. Voeg 1 ui en de wortel toe en breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout. Breng aan de kook en laat de krab 8 minuten doorkoken en dan afkoelen in het kookvocht. Haal het vlees uit de scharen, snij fijn en kop en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  2. Snij de avocado doormidden. Verwijder pit en vruchtvlees. Mix met de spinazie tot een gladde massa en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Verdeel het krabvlees over vier uitsteekringen en leg er een dunne laag avocadocrème bovenop.
  4. Breng de platte kaas op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Snij de helft van de rammenas in kubusjes. Kook gedurende 10 minuten in gezouten water. Laat afkoelen in ijswater.
  6. Snij de rest van de rammenas in fijne plakjes. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en olijfolie.
  7. Plaats op elk bord een uitsteekring met krab en avocadocrème en verwijder de ring. Schik ook de rammenas (blokjes en schijfjes) op het bord en werk af met platte kaas en eventueel wat kruidenpluksels.
delen