Teriyaki tempeh met gegrilde groenten

Tempeh heeft van zichzelf niet zoveel smaak. Maar als je het goedje van sojabonen marineert in sojasaus en daarna grillt, is het een echte verwennerij. Het is voor veggies ook een ideale vleesvervanger. Tempeh bevat onder andere ijzer, calcium, magnesium en bestaat voor 40 procent uit eiwitten. Een vegetarisch gerechtje vol groenten en voedingsstoffen. 

Ingrediënten voor

4 personen
400 g Tempeh
200 g Aubergine
1 Ui
1 Prei
1 Courgette
2 stuks Wortelen
1 Rode paprika
4 el Sojasaus
extra vierge olijfolie
1 snufje Zout
bereiding

Snij de tempeh in plakken van ongeveer een halve centimeter. Laat de plakken weken in een vinaigrette van 4 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels water. Snij terwijl de courgette, de prei en de ui in ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in plakjes. 

 

Gril de groenten op een middelmatig vuur met wat olijfolie. Kruid af met zout als ze bijna klaar zijn en hou warm. Giet de tempeh af en dep droog met keukenrol. Gril ook de plakjes ongeveer 5 minuten per kant. 

 

Leg de groenten op een warm bord, leg er de tempeh op en besprenkel met olijfolie. Serveer zo warm mogelijk. Hoe warmer, hoe beter. 

TIP VAN DE REDACTIE

Tempeh is een koek van sojabonen. Serveer steeds warm, anders wordt het hard en taai.   

delen