Toast met pastrami

Proef New York City op je bord met deze verrukkelijke toast.

Ingrediënten voor

4 personen
2 dikke sneden Volkorenbrood
50 g Pastrami
100 g Mosterdzaad
1 l Kippenbouillon
Parmezaanse kaas
4 el Mayonaise
1 bussel Rucola
1 el Mosterd
1/2 stuks Limoen
peper
snuifje Zout
2 el Chardonnay-azijn
2 el Sushiazijn
1 el Olijfolie
bereiding
  • Voor de crème van rucola
    • 4 el mayonaise
    • 1 el chardonnayazijn
    • 1 el sushiazijn
    • 1 bussel rucola
    • 1 el mosterd
    • Sap van ½ limoen
    • Peper en zout
  • Voor het rucolaslaatje
    • 40 g rucola
    • 1 el chardonnayazijn
    • 1 el sushiazijn
    • 1 el olijfolie
    • Peper en zout
  1. Kook het mosterdzaad 40 minuten in de bouillon. Giet af en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Mix alle ingrediënten voor de crème in de keukenrobot tot een gladde massa.
  3. Meng de rucola onder de azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout
  4. Bak het brood aan beide kanten krokant in boter
  5. Beleg de toasts met de sneetjes pastrami
  6. Werk af met mosterdzaad, rucolacrème en het slaatje van rucola. Schaaf er ten slotte nog wat parmezaan over.
delen