Tofu nuggets

Chicken nuggets haal je tijdens de feesten misschien pas boven als de échte hapjes mislukt zijn, tofu nuggets daarentegen…

Ingrediënten voor

4 personen
400 g tofu
15 el broodkruim
4 el Sesamzaad
Ei
Zonnebloemolie
bereiding
  1. Snijd de tofu in driehoekjes. Tijdens het maken van de korst, kan je ervoor kiezen om de tofu te laten marineren. Dit kan bijvoorbeeld in sojasaus, maar is geen must.
  2. Meng ondertussen het broodkruim (of alternatief) met het sesamzaad.
  3. Zet twee borden klaar: een voor de bloem en eentje voor het losgeklopte ei. Dip de tofu eerst in de bloem, nadien in het ei en vervolgens wentel je het door het broodkruim.
  4. Herhaal de stap van het ei en broodkruim.
  5. Bak de tofu goudbruin in de verhitte olie. Serveer de driehoekjes nadien met een dipsaus naar keuze.
delen