Vegan ontbijttaart met bramen en blauwe bessen

Een stukje taart als ontbijt? Ja, ja, duizend maal JA! Deze overheerlijke vegan ontbijttaart van Living The Green Life gaat je heel wat tijd opleveren. Maak hem op zondag, zet hem in de koelkast en je hebt er de hele week plezier van. 

Ingrediënten voor

4 personen
1 el maïzena
100 g amandelen
150 g bramen
150 g Blauwe bessen
200 g kikkererwten
200 g Boekweitmeel
40 g kokosbloesemsuiker
200 ml Amandelmelk
1 el Bakpoeder
1 el Kaneel
2 tl Vanille-extract
2 tl Kardemom
snufje zeezout
3 el amandelschaafsel
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de spirngvorm met bakpapier. 
  2. Doe de maïzena met het water in een kommetje en roer goed door elkaar. 
  3. Maal de amandelen grof in de keukenmachine. 
  4. Doe de amandelen met de overige ingrediënten voor de taart in een kom en meng goed. 
  5. Doe het maïzena-papje erbij en roer nogmaals goed door. 
  6. Schep het beslag in de met bakpapier beklede springvorm en bak de ontbijttaart in 30 min gaar. Haal hem minuten voor het einde van de baktijd uit de over, bestrooi met het amandelschaafsel en zet hem nog 5 min in de oven. 
delen