Venkelsalade met gerookte zalm, appel, druif en walnoten

Deze venkelsalade met gerookte zalm en walnoten is het perfecte bijgerecht om te serveren bij een zomerse barbecue of als lichte avondmaaltijd. Heerlijk!

Ingrediënten voor

2 personen
1 Venkel
1 groene appel
1 handvol Druiven
3 el Olijfolie
1 el citroensap
100 g gerookte zalm
1 handvol walnoten
bereiding

1. Meng in een kom de olijfolie en het citroensap. Klop dit even op totdat er een dikkere emulsie ontstaat.

2. Snijd de bovenkant van de venkel af, maar bewaar de groene sprietjes. Halveer de venkel en snijd dan in zo dun mogelijk reepjes. Voeg dit toe aan de dressing.

3. Snijd de zalm in reepjes, de appel in plakjes en doe beide in de kom. Doe er ook een handvol druiven bij en meng. Breng op smaak met een beetje peper.

4. Dien op en strooi er als laatste wat fijngehakte walnoten overheen en die groene sprietjes die je bewaard had (dit heeft een sterke venkelsmaak, beetje anijsachtig, heel lekker).

delen