Vier verfrissende limonades om de hitte te trotseren

Wanneer het kwik boven de 30 graden stijgt is het nóg belangrijker om goed te hydrateren. Niets zo verfrissend als een ijskoude huisgemaakte limonade of mocktail die je bovendien samen met de kinderen kan maken.

Ingrediënten voor

1 personen
1/2 bevroren banaan
1 schijf Ananas
3-4 el ananassap
6 el kokosmelk
6 cl Appelsap
1 cl citroensap
10 cl elderflower tonic
5 cl Water
5 g rietsuiker
2 takjes Rozemarijn
10 cl Pompelmoessap
15 cl spuitwater
2,5 cl vlierbessensiroop
1 passievrucht
enkele blaadjes Munt
bereiding

Virgin Piña Colada

1. Mix de bevroren banaan, de ananasschijf, het ananassap en de kokosmelk in de blender tot een gladde massa. Werk af met een stukje ananas.

Garden mocktail

1. Doe enkele ijsblokjes in een glas en voeg het appelsap en het citroensap toe. Roer kort om en voeg ook de elderflower tonic toe. Garneer met enkele reepjes komkommer.

Pompelmoes-rozemarijn mocktail

1. Verhit het water in een kookpot en voeg de rietsuiker toe. Zodra de suiker is opgelost voeg je 1 rozemarijntakje toe en haal je de kookpot van het vuur. Laat de siroop afkoelen. Doe enkele ijsblokjes in een glas. Voeg 4 eetlepels van de rozemarijnsiroop toe. Voeg het pompelmoes sap en 10 cl spuitwater toe.

Tip: de rest van de rozemarijnsiroop kan je makkelijk bewaren in de koelkast/diepvries.

Limonade van vlierbloesem en passievrucht

1. Schenk de vlierbessensiroop en 5 cl bruiswater in een glas. Roer het passievruchtensap-en pulp erdoor. Doe ijsblokjes in het glas, werk af met muntblaadjes en serveer met een rietje.

delen