Vikingsoep met rode biet, zoete aardappel en mierikswortel

Chef-kok Dagny Ros deelt met ons een heerlijke vikingsoep uit het Noorden. Een heerlijke comfortmaaltijd voor in de winter! 

Ingrediënten voor

4 personen
3 Zoete aardappelen
2 Rode bieten
1 Ui
1 l Groentebouiilon
8 el Quinoa
4 el Appelmoes
1 handvol Pompoenpitten
enkele plukjes Dille
Olijfolie
peper
Fijn zeezout
10 cl Zure room
1 el Mierikswortelpasta
enkele Druppels Citroensap
4 cm Gember
bereiding
  1. Schil de aardappelen en bieten en snij in brunoise. Pel en versnipper de ui. Pel en rasp de gember.
  2. Kook de quinoa gaar. 
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de helft van de gember aan. Voeg de aardappelen en rode biet toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe en kook de groenten in 15-20 minuten volledig gaar. Mix tot een soep en breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en breng op smaak met citroensap en de rest van de geraspte gember.
  5. Schep in elke soepkom 2 lepels quinoa en een lepel appelmoes. Schenk er de soep over en werk af met geroosterde pitten, crème van mierikswortel.
TIP VAN DE REDACTIE

Optioneel: Thaise bacilicum en lavazout om af te werken. 

delen