Wraps met pulled shiitakes met rodekoolsalade en muntsaus

Net zoals pulled pork, maar dan wel helemaal plantaardig! De shiitakes worden pittig gekruid en gelakt met barbecuesaus. Je krijgt een vegan broodje met heerlijke ‘vleessmaken’.

Ingrediënten voor

4 personen
1/4 rode kool
handvol Bladpeterselie
2 el Appelazijn
1 el Honing
3 el Olie
1 tl Mosterd
3 takjes Verse munt
150 g plantaardige yoghurt
1/2 Citroen
500 g Shiitake
1 grote zoete ui
teentje knoflook
4 volkorenwraps
1 portie bietenscheuten
150 ml barbecuesaus
peper en zout
bereiding
  1. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn en meng met de rodekool. Meng met de appelazijn (de hoeveelheid hangt een beetje af van de grootte van je rodekool, doe dit naar smaak), de honing, de olie (koud) en de mosterd. Roer de dressing goed door de rodekool en kruid met voldoende peper en zout. Laat in de koelkast minstens 30 min marineren.
  2. Hak de blaadjes van de munt fijn. Meng de plantaardige yoghurt met de munt, het citroensap en peper en zout. Zet in de koelkast.
  3. Snijd de shiitakes in reepjes of trek met een vork in stukken. Pel de ui en snijd in reepjes. Pel en plet de knoflook. Verhit 2 el olie (warm), voeg de ui toe en laat op een middelhoog vuur zacht worden. Verhoog het vuur, kruid met peper en zout en laat de ui lichtjes karamelliseren.
  4. Haal de ui uit de pan, voeg opnieuw 2 el olie toe en bak nu de shiitakes en knoflook op een hoog vuur. Roerbak tot de shiitakes hier en daar een goudbruin randje krijgen. Doe de gebakken ui en 100 ml barbecuesaus in de pan en laat 3 min al roerend karamelliseren. Voeg meer barbecuesaus toe indien gewenst. Kruid bij met peper en zout.
  5. Warm de wraps 1 min op in een pan (of magnetron) en serveer met de rodekoolsalade, muntyoghurt en de pulled shiitakes. Garneer met de bietenscheuten.
delen