Zoete aardappelchips met halloumi

‘Vers uit de oven’ van Ajda Mehmet helpt je om de lekkerste ovengerechten op tafel te toveren. Wij delen alvast onze favoriet: zoete aardappelchips met halloumi.  Aardappelchips hebben niet veel nodig om erbij te eten, maar de toevoeging van halloumi en munt in dit recept maakt van deze behoorlijk gewone, dagelijkse snack iets veel heerlijkers.

Ingrediënten voor

4 personen
750 g Zoete aardappelen
3 el Olijfolie
1/2 tl Cayennepeper
Grof zeezout
100 g halloumi
1 el gedroogde munt
bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180°C.

2. Schil en snijd de zoete aardappels in frites van 1,5 cm dik en doe ze in een grote kom. Schenk de olijfolie erbij en strooi de cayennepeper en het zeezout erover.

3. Hussel de frites tot ze egaal bedekt zijn met olie en cayennepeper. Schuif alles op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

4. Rooster de frites 20 tot 30 min in de oven, keer ze halverwege. Rasp de halloumi fijn boven een kleine kom of een bord.

5. Voeg de munt toe en hussel tot de munt gelijkmatig is verdeeld. Zet aan de kant tot de frites klaar zijn.

6. Haal de frites uit de oven zodra de randen goudbruin zijn en de frites mooi knapperig. Schep de frites op een serveerschaal.

7. Schep de geraspte halloumi met munt in hoopjes op de frites en geniet er meteen van.

delen