Regenachtige avonden? Netflix voor foodies

Het mooie weer is weer van korte duur geweest. Weet je niet meer wat te doen nu je terug binnen moet zitten? Komkommertijd, niets op tv. Gelukkig zijn op Netflix heel wat leuke series te vinden over eten. Onze drie favorieten? 

Salt Fat Acid Heat 
Momenteel misschien wel de leukste docureeks op Netflix. Chef Samin Nosrat gaat in vier afleveringen op zoek naar de vier belangrijkste elementen tijdens het koken: zout, vet, zuur en hitte. Deze elementen bepalen immers de smaak van je eten. Samin doorkruist de wereld op zoek naar de belangrijkste bronnen hiervan.  

Waarom zou ik dit kijken? De ideale serie om zin te krijgen in parmezaanse kaas, misosoep of een lekker plakje charcuterie. Bovendien zit de reeks boordevol tips en leuke recepten. 

Ugly Delicious 
Sterrenchef David Chang reist de wereld rond op zoek naar de klassiekste gerechten. Waar vind je de beste pizza, taco of gebakken rijst. Wat is het beste gevulde eten: ravioli of dumplings? Samen met topchefs (onder wie René Redzepi en Massimo Bottura) gaat hij op zoek naar de oorsprong en de geschiedenis van eten. En ontdekt hij de lekkerste plaatsen om te proeven. 

Waarom zou ik dit kijken? Deze serie is de ideale combinatie van feel-good, humor en leerrijke informatie. Tussen de mopjes door krijg je veel zin in comfort food. Leuke weetjes en humor, meer heb je niet nodig.   

Chef’s Table 
Chef’s Table zoomt in op de belangrijkste chefs ter wereld. Elke aflevering draait rond een topchef en diens creaties. Van klassieke Franse chefs tot rebelse Zuid-Amerikaanse chefs. Elk verhaal is inspirerend. De visies op koken zijn zo verschillend, de verschillende gerechten zijn allemaal adembenemend. Reis de wereld rond met deze topchefs. 

Waarom zou ik dit kijken? Het is fantastisch een kijkje achter de schermen van de interessantste chefs ter wereld te nemen. Het verklaart ook vaak waarom ze zo groot zijn geworden. En waarom hun wachtlijsten lang en prijskaartjes hoog zijn. Wij begonnen alvast een bucketlist (en een nieuwe spaarpot). 

Je zou ook graag