Restaurant Sarriette in Peer gaat voor een tweede vliegende start na corona

Begin december 2019 openden Bina Snoekx en Pieter Caubergs met groot succes gastronomisch restaurant Sarriette in Peer. Vanuit hun gedeelde liefde voor dagverse groenten en kruiden én vanuit de liefde voor elkaar startten ze samen dit nieuwe, culinaire avontuur. Wij waren benieuwd naar hoe ze de lockdown als starters ervoeren.

Vliegende start

Pieter leidde reeds een horecazaak, maar samen besloten ze dat het tijd was om het iets kleinschaliger aan te pakken. Zo ontstond het idee voor Sarriette, dat een moderne, Franse keuken met een eigenzinnige toets serveert. “Toen we in december openden, waren we eigenlijk meteen heel goed gestart”, klinkt het bij Bina. “We zaten dagelijks vol en alles liep vlot.”

Of de tweede opening van Sarriette opnieuw zo vlot ging verlopen, was even bang afwachten. “In het begin hadden we schrik dat we minder klanten gingen zien, omdat we na amper 3 maanden open te zijn nog geen gevestigde waarde waren in de omgeving. Daarnaast duurde het even voor de angst om op restaurant te gaan bij het grote publiek wat verdween. Momenteel draait alles weer heel goed en zijn we opgelucht. We hebben veel geluk dat onze locatie een groot herenhuis is, waardoor we een veilige service op afstand kunnen garanderen zonder aan gezelligheid in te boeten. Je merkt dat de klanten zich echt veilig voelen en dat is het allerbelangrijkste om een ontspannende avond op restaurant te kunnen beleven.”

Restaurant Sarriette

Eigen kruidentuin

De lockdown kwam misschien niet op het gepaste moment voor een startende horecazaak, maar Bina en Pieter hebben die tijd benuttigd om hun kruidentuin beter te organiseren. “We hebben geprobeerd om samen alles uit die lockdown te halen. Onze kruiden- en groentetuin is essentieel voor het succes van onze kaart, dat kwam dus handig uit om daar onze tijd in te investeren.”

Alles wat je proeft in Sarriete komt dan ook recht uit die eigen tuin. De kruiden in je bord? Die plukt Pieter dagelijks vers. Aan het begin van de dag even kijken welke kruiden in volle bloei staan en vervolgens wordt op basis daarvan de garnituur van die dag bepaald. Verser kan niet. De gerechten op de kaart bevatten verder uitsluitend seizoensgroenten en wisselen om de 2 à 3 weken. Al eet je door de dagelijks variërende garnituur in Sarriete eigenlijk nooit hetzelfde gerecht. Alleen al daarvoor is het gastronomische restaurant in Peer zeker een bezoekje waard.

Zin om Pieter en Bina na de lockdown een hart onder de riem te steken en om te genieten van hun kruidencreaties? Reserveer je plekje in de kerkstraat 20 in Peer via +32 468 42 65 33 of stuur een mailtje naar restaurant.sarriette@gmail.com.

Je zou ook graag