Rouseu Wijnen & Likeuren: een premium vleugje Californië in je wijnglas

Genoeg Europese wijnen te verkrijgen in België, dachten ze bij familiebedrijf Rouseu wijnen & likeuren in 1988. De familie viel op slag voor het kwaliteitsvolle aanbod aan wijnen in Zuid-Afrika en Californië. Vandaag, 32 jaar later, is Rouseu de exclusieve verdeler van bijna 60 verschillende wijnhuizen en staan ze bekend om hun Zuid-Afrikaans en Californisch premium aanbod. “Voor de smaak van iedere klant vinden we een bijpassende wijn waar zij zich goed bij voelen.”

Eén blik op de webshop van Rouseu Wijnen & Likeuren is voldoende om jezelf helemaal in Napa Valley of Kaap de Goede Hoop te wanen. In de aanbieding? 60 verschillende wijnhuizen en meer dan 400 verschillende soorten wijnen. Grasduinend in het wijnaanbod waarvan Rouseu de exclusieve verdeler in de Benelux is, ben je wel even zoet met je zoektocht naar de perfecte wijn voor bij je gerecht.

Wijn op maat van de klant

De webshop is er gelukkig op ingericht dat je geen grote wijnkenner moet zijn om de juiste eruit te kiezen. “Onze webshop is eigenlijk een soort levende catalogus. Bij elke wijn staat een technische fiche met alle details die de klant nodig heeft. Is de klant zelf niet zo wijntechnisch onderlegd, dan zoeken wij graag mee”, licht Christoph Merchiers toe. Hij werkt als wijnimporteur en marketing manager bij Rouseu.

“Gaat de voorkeur bijvoorbeeld uit naar een Cabernet Sauvignon uit Sierra Foothills? Dan vertellen we erbij dat dit een stevige wijn is, dat hij houtrijping heeft gehad en dat hij geconcentreerd proeft met veel smaken van zwarte bessen en kersen. We werken wekelijks onze website bij om de beschrijvingen extra te verfijnen en gaan tot in het detail om zo een wijn op maat van de klant te vinden. Zowel in onze winkel als online of telefonisch.”

Premium aanbod en service

Met elke wijnbouwer van alle wijnhuizen waar Rouseu een exclusieve overeenkomst mee heeft voor de Benelux hebben ze een persoonlijke band. “We maken er een belangrijk punt van om een goede vertrouwensrelatie met de producent te hebben. Zo weten we 100% zeker dat de wijnteler duurzaam werkt in het hele productieproces op een energie- en waterbesparende manier. We gaan altijd eerst ter plaatse eens een kijkje nemen, wat ook een duurzame werkrelatie op lange termijn creëert. Duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid vinden we ontzettend belangrijk.”

Die betrouwbaarheid komt ook naar voor in de relatie van Rouseu naar de klant toe. “Dat de klant ons volledig kan vertrouwen in de zoektocht naar de perfecte wijn voor hem en dat hij weet dat hij bij ons altijd een transparante uitleg krijgt over het product: daar streven we naar. We hebben respect voor de vraag van iedere klant en gaan graag op zoek naar die éne speciale druif waar iemand achter zoekt. Het is onze passie om onze premium wereldwijnen bij de juiste persoon in het wijnglas te doen belanden.”

Wijntrends

WijnLos van de garantie op een vast gamma vol zachte, medium en zwaardere wijnen luistert Rouseu actief naar de wijntrends om het aanbod samen te stellen. “Wat de laatste jaren hard opvalt, is dat roséwijnen toenemen in populariteit. Zelfs hier hebben we vollere versies van en daar zijn mensen heel tevreden van. Daarnaast wordt er veel meer sparkling gedronken. De betaalbare varianten van duurdere champagnewijnen doen het enorm goed. We houden niet alleen rekening met wat klanten willen drinken, maar kijken evengoed naar het prijspunt. Welke prijs wil de klant ervoor betalen? Een aangename wijnervaring is voor ons het totaalplaatje: van smaak en het verhaal achter die smaak tot een betaalbare prijs.”

Verken de Zuid-Afrikaanse en Californische premium wijnen op www.rouseu.be of in hun winkel in Kortrijksesteenweg 147, 9830 Sint-Martens-Latem.

Je zou ook graag