Salade van eerstelingen met nieuwe maatjes

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 6 maatjes ongekuist
  • 500 gr nieuwe krielaardappeltjes "eerstelingen"
  • 1 zoete ui
  • 1 bot bladpeterselie
  • 1 dl rodewijnazijn
  • 2 dl olijfolie
  • 100 gr zure room
  • Zwarte peper van de molen, fijn zeezout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Spoel de aardappelen en gaar ze in de schil in gezouten water. Verfris, pel en snij in plakjes.
  2. Kuis de maatjes: verwijder graat, kop, vlies en ingewanden.
  3. Snipper de ui fijn; spoel en droog de peterselie en hak grof.
  4. Voeg de wijnazijn en olie samen en meng er de peterselie en ui onder. Meng dat onder de aardappelschijven en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de maatjes in losanges en schik ze op de aardappelen.
  6. Serveer met een lepel zure room en maal wat zwarte peper van de molen op het bord.
Guy van cauteren Maatjes Krielaardappelen Glutenvrij Zomer Hoofdgerecht Lunch Brunch Bijgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties