Salade van mosterdblad, yoghurt, olijf, boontjes en sjalot

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 el yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl honing
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 sjalotten in ringen gesneden
  • 150 g prinsessenboontjes
  • 1 bussel kervel
  • Snuifje komijnpoeder
  • Zeste van 1 limoen
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Ontpit de zwarte olijven en droog ze 6 uur in de oven bij 80°. Maal grof met de keukenrobot.
  2. Meng de yoghurt met het komijn, mosterd, zeste, azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout en zet in de frigo.
  3. Verwijder de harde kop van de boontjes, maar behoud het staartje. Kook beetgaar en gezouten water en trek overlangs los.
  4. Schik de mosterdblad op het bord en verdeel er de sjalotringen en de boontjes over. Besprenkel met de yoghurt en strooi er wat olijvencrumble over. Werk af met kervel.
Vegetarisch Salade Yoghurt

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties