Culinaire Ambiance: September 2019

Wijn van eigen bodem!

Het is september en de zomer loopt op z’n laatste benen. Of krijgen we nog een indian summer? Bij Culinaire Ambiance kijken we terug op een mooie zomer en blikken we ook vooruit op het najaar dat eraan komt. Seppe Nobels neemt ons nog één keer mee om te gaan barbecueën – deze keer in ‘t Stad – en cocktailmaster Hannes Lefevere brengt ons als kers op de taart maar liefst vier bijpassende cocktailrecepten. Piet Devriendt van Restaurant Oesterput geeft ons inspiratie om te koken met mosselen met vijf recepten uit zijn boek, de NorthSeaChefs koken met griet en de Mastercooks met anijsaroma’s. In het najaar breken er ook spannende tijden aan voor de Belgische wijnbouwers wanneer ze hun druiven gaan plukken. Het Belgische wijnlandschap floreert – van de glooiende Limburgse landschappen tot het West- Vlaamse Heuvelland wordt er volop wijn verbouwd. Deze maand krijgen we een kijkje achter de schermen van twee wijndomeinen van eigen bodem. Bovendien mochten we bij The Chef’s Cut in Antwerpen proeven van hun wijnen, samen met onze clubleden. We leren niet alléén over Belgische wijnen. Sake beleeft in Japan een renaissance en als we de insiders mogen geloven, staat premium sake zelfs op het punt om wereldwijd door te breken.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag