Slagerij Blockeel

SLAGERIJ BLOCKEEL
Prins Leopoldstraat 65
9700 Oudenaarde
Tel.  055 31 15 68
info@slagerijblockeel.be
www.slagerijblockeel.be

Al 3 generaties lang verwerkt de familie Blockeel vlees van eigen veestapel. Het begint allemaal in de boerderij te Oudenaarde, met Tom zijn passie, het kweken en voederen van runderen. “We zaaien onze gewassen, oogsten onze voederen, mengen deze zelf. Zo hebben we van in het begin zicht op hoe onze runderen groeien. Al het rund – en kalfsvlees die je kan terugvinden in onze Slagerij, buiten de vreemde rassen, worden dus grootgebracht in onze eigen boerderij.”

Buiten hun specialiteit, het rundvlees met als ster de Côte a l’os kan je ook binnen de charcuterie -en patisserie afdeling enkele specialiteiten terugvinden. In het charcuterie gedeelte zijn er een aantal hoogvliegers, zoals de Adriaen Brouwer paté, gemaakt met lokaal bier en zelfgemaakte bloedworst. Binnen de patisserie afdeling kan je verfijnde desserts van Maisonie (Maison Nathalie) terugvinden, een andere tak van de groep Blockeel.

Indien je op zoek bent naar bereide gerecht kan je in de slagerij een groot assortiment aan bereidingen terugvinden. Alle bereidingen, van vlees, charcuterie, desserts, salades tot elke traiteurschotel worden in eigen huis gemaakt. Het Handmade in Belgium label, kortweg HIB, geldt dan ook als kwaliteitskeurmerk voor deze werkwijze.

Wens je graag de producten van Blockeel op uw feest? Dan kan je beroep doen op de cateringservice. Ze bieden je graag hun diensten en producten aan van aperitief tot dessert. Binnen de slagerij kent creativiteit geen grenzen en daar wil Blockeel u ook bij betrekken. Meerde malen per jaar kan je er terecht voor enkele workshops, onder meer een workshop rond barbecueën.

Om de cirkel helemaal rond te maken bieden ze een educatieve werking aan voor scholen, dit om kinderen kennis te laten maken met een echte duurzame boerderijwerking.
Wil je met familie en vrienden ook het boerderijleven opsnuiven? Dan organiseert Blockeel voor u de ideale picknick op de boerderij. Zo geniet je letterlijk bij de bron van al die fantastische producten.

Dry-aged vlees Vlees Slagerij Handmade in belgium Ambachtelijke slagerij Korte keten Herkomst Hib Slager Winkel

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties