Soep van zongedroogde tomaten en kabeljauw

Door June d'Arville

BENODIGDHEDEN:

Voor 2 personen:

  • 175 g kabeljauwhaasje
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje look in schijfjes
  • 2 olijfolie
  • 150 g zongedroogde tomaatjes in olie
  • 72 visbouillon
  • een handvol rucola
  • peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Doe de olijfolie, look, rozemarijn en laurier in een kookpan en zet het op middelhoog vuur.
  2. Fruit de look en kruiden in de olie gedurende 4 minuten. Roer regelmatig. Doe er dan de uitgelekte zongedroogde tomaatjes bij.
  3. Bak de tomaatjes 2 minuten mee. Giet er daarna de bouillon bij en kruid met versgemalen peper.
  4. Roer de soep en breng zachtjes aan de kook.
  5. Snij de kabeljauw in 2 stukken en leg ze voorzichtig in de soep. Doe er de rucola bij.
  6. Zet een deksel op de pan en pocheer de vis een vijftal minuten tot het net gaar is.
  7. Kruid de soep op het einde nog extra bij met peper en zout indien nodig.
  8. Verwijder de rozemarijn en laurier. Verdeel de tomatensoep en stukken vis over 2 kommen en serveer.
Gezond Lactosevrij Herfst Zomer Hoofdgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties