Sorbetijs maken zonder ijsmachine: zo eenvoudig is het

Wil je ijs maken, maar heb je geen ijsmachine in huis? Maak je maar geen zorgen! Gelukkig kun je ook heerlijk sorbetijs maken, zonder ijsmachine.

Geen ijsmachine nodig

Sorbetijs maken zonder ijsmachine? Op een hete zomerdag smaakt het nog beter. Lekker en verfrissend als tussendoortje én heerlijk licht als dessert. Zelf sorbet maken is eenvoudig, want je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en goed nieuws: geen ijsmachine!

Citroensorbetijs

Ingrediënten
400 ml water
200 gr suiker
1 citroenschil
150 ml citroensap

Bereiding
Zet een pannetje op het vuur en giet hierin water samen met suiker. Blijf goed roeren tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de citroenschil toe en laat deze even meekoken op een zacht vuurtje.

Ondertussen kun je de citroenen persen totdat je 150 ml hebt. Voeg dit  toe aan het suikermengsel.

Verwijder de citroenschil en giet het mengsel in een bakje dat je in de diepvriezer kan plaatsen. Wacht één nacht vooraleer je het eruit haalt. Let zeker op dat je sorbet 12 uur in de vriezer heeft gezeten.

Haal de sorbet, wanneer je hem wil opdienen, enkele minuten uit de vriezer en klop of snij het ijsmengsel erna uit het bakje. Doe alles even in de keukenmachine en mix het tot één heerlijk geheel: je citroensorbet!

Zet de sorbet nog even terug in de diepvriezer, dan kan je er na een half uur mooie bollen van maken.

Enkele tips

Welke sorbet je ook verkiest, zorg ervoor dat je fruit van goede kwaliteit is. Het fruit zorgt voor de intensiteit van de smaak.

Een goede sorbet staat of valt met de verhouding fruit-suiker. Een suikerconcentratie ergens tussen de 20 procent en 30 procent zou goed moeten zijn.

 

 

Je zou ook graag