SOS Patat: nieuwe campagne om Belgische aardappelen te redden

De aardappel is onze Nationale groente bij uitstek. Toch staat de productie van diepvriesaardappelen onder druk door de huidige coronacrisis. 750 000 ton ingevroren patat dreigt het slachtoffer van verspilling te worden. 

“SOS Patat: red patatjes, eet frietjes”. Met deze slogan gaat Too Good To Go samen met de belangrijkste partijen in de sector de krachten bundelen om de enorme hoeveelheid overtollige aardappelen aan de man de brengen. Met een daling van de export en de sluiting van een groot deel van de horecasector in België maar ook wereldwijd, zijn de verkochte hoeveelheden van deze diepvriesproducten sterk gedaald. Dit heeft als gevolg dat de koelcellen van de aardappelverwerkers overvol zitten.

Dat zorgt voor een berg van maar liefst 750 000 ton aardappelen. De campagne roept nu op om massaal frietjes te eten en deze voedselverspilling zo laag mogelijk te houden. “Red patatjes, eet frietjes. Met mayo, ketchup, andalouse, vol-au-vent, stoofvlees, ballekes in tomatensaus... maar ook kroketjes of pommes duchesse. In welke vorm dan ook, zolang die maar worden opgegeten!”, klinkt het bij de organisatie. 

SOS Patat is een initiatief van To Good To Go, VLAM, Apaq-W, Belgapom, Clarebout, Agristo, Belviva, Mydibel, McCain, Pomuni, Ecofrost, Eurofreez, Lamaire, Farm Frites, Belpotato, Fiwap, ABS, Boerenbond, FWA, Comeos, Carrefour, Makro, Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, Spar Lambrechts, Lidl, cora, Bon ‘Ap, Jumbo en FoodWIN. 

Voor meer info: www.sospatat.be

Aardappel Sos patat Too good to go

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer