Spinaziesalade met zalm en kokosdressing

Door Bart Van Olphen uit zijn boek Vis uit blik 2 - foto David Loftus

BENODIGDHEDEN:

Voor 2 personen:

  • 100 g quinoa
  • 50 ml kokosmelk
  • rasp en sap van 2 limoenen
  • 2 el sesamolie, plus extra
  • 1 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt
  • 4 el sesamzaad
  • 3 el cashewnoten, grof gehakt
  • 300 g verse spinazie
  • 50 g lamsoor of zeekraal
  • ½ sjalot, fijngehakt
  • 1 blikje zalm (a 170 g), uitgelekt (130 g)
  • 3 el geraspte kokos
  • ½ granaatappel, pitten uitgehaald
  • ½ bosje koriander, alleen de blaadjes
  • zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen.
  2. Meng voor de dressing de kokosmelk, het limoenrasp en -sap, de sesamolie en gember in een kommetje. Zet apart.
  3. Rooster het sesamzaad en de cashewnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Laat afkoelen.
  4. Doe de spinazie en lamsoor of zeekraal in een grote slakom, meng de sjalot en zalm erdoor, voeg de quinoa toe en schenk de dressing erover. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Strooi het sesamzaad en de cashewnoten samen met het kokos en de granaatappelpitten over de spinaziesalade. Serveer het geheel met de korianderblaadjes en eventueel extra sesamolie.
Herfst Lente Zomer Winter Hoofdgerecht Lunch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties