Sushi met rode poon en crème van codium

Door Michiel Rabaey

BENODIGDHEDEN:

Voor 1 persoon:

  • 100 g sushirijst
  •  1 stuk kombu
  •  Sushiazijn
  •  1 vel nori
  •  tak lente ui
  •  Bronzen venkel
  •  Algencrème

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de rijst 1u weken, spoel grondig en zet net onder met water.
  2. Voeg de kombu toe en breng tot het kookpunt. Haal van het vuur, overspan de pot met plastiekfolie en laat 1u laten rusten. Breng na het garen op smaak brengen met de sushiazijn, peper en zout.
  3. Rol de sushi met filet van rode poon en stuk lente-ui.
  4. Werk af met algencrème en takje bronzen venkel.
Herfst Lente Winter Voorgerecht Hoofdgerecht Lunch Hapje

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties