The Tasting Room: de eerste volautomatische wijnbar van het land

Altijd al gedroomd van een self-service wijnautomaat? Dan moet je vanaf deze week bij The Tasting Room op het Antwerpse Zuid zijn. Winetrepreneur en founder Isabeau Sas brengt haar succesvolle webshop Our Daily Bottle naar de Vlaamsekaai. En holy grape het is een ideale locatie om van een kwaliteitsvol en duurzaam wereldwijntje te genieten!

Insert, tap, enjoy

Een magische oplaadkaart waarmee je eindeloos je eigen wijnglas kan aanvullen? Isabeau weet duidelijk waar echte wine lovers van dromen! Bij aankomst in The Tasting Room krijg je een magnetische kaart waarop je een geldbedrag kan storten. Met die kaart bedien je jezelf aan de opvallende wijnautomaten.

Je hebt de keuze uit maar liefst 16 verschillende wereldwijnen, ingevoerd door Isabeau zelf, waarvan het aanbod maandelijks verandert. Wil je eerst een proevertje? Heb je eerder zin in een klein glas of geef je toch ineens de voorkeur aan een goed gevuld glas? Met een druk op de knop naar keuze tap je instant de wijn én de hoeveelheid die je zelf verkiest.

Leuk detail: de wijn wordt geserveerd in wijnglazen van Riedel. Per wijn is er een glas met een andere vorm, aangepast aan de smaak van de wijn, zodat die helemaal tot zijn recht komt. De wijnhemel bestaat.

Offline webshop

Met The Tasting Room maakt Isabeau van haar webshop Our Daily Bottle een real life concept. Fan van een bepaalde wijn? Dan scan je gewoon de QR-code boven de automaat, waarmee je de fles in één klik in je online winkelmandje plaatst. De fles staat de volgende dag al voor je deur en je moet de flessen niet zelf mee naar huis sleuren: handig.

Die QR-code is eveneens je digitale sommelier van dienst. Door te scannen krijg je alle informatie over de wijn en de afkomst ervan, met zelfs een interactief filmpje van de wijnmaker bij. Wil je jouw eigen wijnkennis zelf graag uitbreiden? Dan kan je in de wijnbar terecht voor wijncursussen en begeleide digitale degustaties met de wijnmakers.

Jonge wijndrinkers

Zowel met The Tasting Room als met Our Daily Bottle mikt Isabeau op jonge wijndrinkers. “Ik had het gevoel dat de wijnmarkt nog niet toegankelijk genoeg was voor twintigers, daar wil ik met mijn concepten actief verandering in brengen. Ik hoop mijn passie voor geweldige, betaalbare wijnen en al mijn kennis met succes te kunnen doorgeven”.

Het online wijnabonnement was alvast een eerste geslaagde poging, met de wijnbar gaat ze nu nog een stapje verder. Aan het prachtige interieur, het ruime terras en de gezellige wijnkelder van The Tasting Room te zien, zal het publiek ongetwijfeld even snel vallen voor de wijnbar zelf.

Van dinsdag tot zaterdag nip je in The Tasting Room op de Vlaamsekaai 62, 2000 Antwerpen van je wijntje tussen 10u en 23u.

LEES OOK: De nieuwste hotspots in Antwerpen op een rijtje

Je zou ook graag