Tips van de sommelier: wijnen bewaren

De kans is groot dat u ook dit jaar weer tig heel erg goeie wijnen cadeau hebt gekregen. Maar hoe moet u die wijnen nu correct bewaren? Onze huissommelier weet welke zes factoren van belang zijn om uw meest geestrijke dranken in optima forma te bewaren.

Temperatuur

De temperatuur van de kelder bepaalt in grote mate de snelheid van de rijping. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller uw wijnen zullen rijpen en vice versa. De ideale temperatuur is een mooie, constante 12 °C. Het woord constant is zeer belangrijk in deze. Het is beter altijd 15 °C in je wijnkelder dan nu weer eens 8 °C en dan weer 18 °C. Temperatuurschommelingen doen de druk in fles immers stijgen en mogelijks zelfs de kurk beschadigen.

Vochtigheidsgraad
Enkel abonnees hebben toegang tot dit artikel.
Om onbeperkt toegang te krijgen tot PLUS-artikels op culinaireambiance.com, dien je in te loggen als abonnee of je te abonneren.

Al een account of abonnement?
.

Gegevens

De door de consument meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor het verwerken van de bestelling, de uitvoering van de afgesloten overeenkomst. Meer informatie in ons privacybeleid.

Gratis dit artikel lezen?

Vul je e-mailadres in, je hoeft geen abonnee te zijn.

Ga verder
Binnen 1 minuut geregeld!
Sommelier Wijnen Tipstricks Sommelier wijnen Tips wijnen Harm rademan

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer