Tips van de sommelier: wijnen bewaren

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES
De kans is groot dat u ook dit jaar weer tig heel erg goeie wijnen cadeau hebt gekregen. Maar hoe moet u die wijnen nu correct bewaren? Onze huissommelier weet welke zes factoren van belang zijn om uw meest geestrijke dranken in optima forma te bewaren.

Temperatuur

De temperatuur van de kelder bepaalt in grote mate de snelheid van de rijping. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller uw wijnen zullen rijpen en vice versa. De ideale temperatuur is een mooie, constante 12 °C. Het woord constant is zeer belangrijk in deze. Het is beter altijd 15 °C in je wijnkelder dan nu weer eens 8 °C en dan weer 18 °C. Temperatuurschommelingen doen de druk in fles immers stijgen en mogelijks zelfs de kurk beschadigen.

Vochtigheidsgraad

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag