Toast met pastrami

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 dikke sneden volkorenbrood
  • 50 g pastrami in fijne sneetjes
  • 100 g mosterdzaad
  • 1 l kippenbouillon
  • Parmezaan
  • Voor de crème van rucola
    • 4 el mayonaise
    • 1 el chardonnayazijn
    • 1 el sushiazijn
    • 1 bussel rucola
    • 1 el mosterd
    • Sap van ½ limoen
    • Peper en zout
  • Voor het rucolaslaatje
    • 40 g rucola
    • 1 el chardonnayazijn
    • 1 el sushiazijn
    • 1 el olijfolie
    • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook het mosterdzaad 40 minuten in de bouillon. Giet af en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Mix alle ingrediënten voor de crème in de keukenrobot tot een gladde massa.
  3. Meng de rucola onder de azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout
  4. Bak het brood aan beide kanten krokant in boter
  5. Beleg de toasts met de sneetjes pastrami
  6. Werk af met mosterdzaad, rucolacrème en het slaatje van rucola. Schaaf er ten slotte nog wat parmezaan over.
Toast Mosterdzaad Pastrami Rucola

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties